FB-fotos9.jpg

Gigantisk semifinaledrama da suveræne Team Fjelsted og Holsted kørte sig i DM-finalen

15-09-2017

Dramatisk semifinale i Metal Speedway League, da Holsted Tigers på allersidste omgang i omkørsel - skilleheat - slog Esbjerg Vikings, efter at de to rivaler aftenen igennem havde krigedes på og uden for banen i et drama, som også Holstebro Elite var en del af, da de tre klubber kæmpede indædt om den sidste finaleplads. Team Fjelsted var aftenen igennem suveræne.

Fuldstændig vanvittigt og at drama, som vil blive husket i speedway-Danmark i årevis.

Sådan var aftenens semifinale i Metal Speedway League, da de fire hold placeret 3-6 i grundserien mødtes på Varde Motor Arena for at dyste om to finalepladser.

Team Fjelsted var suveræne, og vandt semifinalen med 43 point anført af semifinalens samlede topscorer, Grand Prix-kører Peter Kildemand, men Esbjerg, Holsted og Holstebro kæmpede hele aftenen indædt om den sidste finaleplads. Fra de efter heat 12 alle tre stod på 15 point, så var der aldrig mere to point imellem de tre hold, selvom der blev kørt 10 heat mere. Holsted og Esbjerg sluttede på 30 point, mens Holstebro blev 4’er med 29 point, og så måtte Esbjerg og Holsted ud i et såkaldt skilleheat – omkørsel – mand mod mand om den sidste finaleplads. Her lavede Esbjergs Rene Back starten og førte de første tre omgange, før polske Krzystof Buczkowski på sidste omgang overhalede og sikrede Holsted sejren.

Kort foriden havde netop de to klubber været i heftig diskussion på banen, efter at Holsted nedlagde protest mod Esbjerg over en ulovlig kører. En protest som blev afvist, men bragte sindene i kog.

Fakta er, at der vil blive talt meget længe om denne match – og at Team Fjelsted og Holsted Tigers er med i DM-finalen på onsdag den 20. september i Slangerup, som vandt grundserien og sammen med Region Varde Elitesport var direkte kvalificeret til finalen.

Senere på aftenen følger pressemeddelelse med udtalelser fra holdlederne.

Resultater fra semifinalen:

TEAM FJELSTED 43

Peter Kildemand 15

Frederik Jakobsen 6

Anders Thomsen 6

Patrick Hougaard 12

Jason Jørgensen 4

Sportschef: Morten Svendsen

ESBJERG VIKINGS 30

Rene Bach 14

Michael Palm Toft 4

Tim Sørensen 3

Norbert Koscluch 8

Mathias Nielsen 1

Holdleder: Ib Pedersen

HOLSTED TIGERS 30

Krzystof Buczkowski 9

Rasmus Jensen 4

Bjarne Pedersen 12

Jonas Jeppesen 4

Martin Steen Hansen 1

Holdleder: Thomas Baastrup

HOLSTEBRO ELITE 29

Kenneth Bjerre 11

Ulrich Østergaard 8

Jonas B. Andersen 8

Kasper Lykke Nielsen 2

Lasse Pørtner 0

Holdleder: Erik Villadsen

Kontakt os
Luk messenger