FB-fotos6.jpg

En helt åben Metal Speedway League Superfinale onsdag aften i Slangerup

18-09-2017

Slangerup Speedway Klub, Region Varde Elitesport, Team Fjelsted eller Holsted Tigers? Det ligner et helt åbent spørgsmål onsdag aften i forhold til, hvem der vinder Metal Speedway League og dermed bliver den 55. danske mester i holdspeedway.

Klichéen om, at der venter et brag af en tæt match, ser ingenlunde ud til at være overdrevet i forhold til Superfinalen i Metal Speedway League onsdag aften kl. 18.30 i Slangerup og på TV 2 SPORT. Her dyster fire hold om titlen som dansk mester i holdspeedway, som er en dansk mesterskabstitel med historik helt tilbage til 1956, og det er den 55. titel siden da, som den danske mester onsdag aften sætter sig på. Alle fire holdledere spår, at det bliver efter en meget tæt afgørelse, og at flere hold meget vel kunne slutte inden for ganske få point.

- Der er en reel mulighed for, at alle fire hold slutter omkring de 33 point, som en helt lige fordeling af pointene vil give. Det bliver meget tæt, siger Thomas Baastrup fra Holsted Tigers, som i fredags sneg sig med på Superfinalens sidste plads efter omkørsel i den meget omtalte og uhyre tætte semifinale, hvor Holsted dermed fulgte Team Fjelsted, der fredag aften var suveræne.

- Vi skal køre 22 heats onsdag aften, men mit bud er, at det bliver afgjort i sidste eller næstsidste heat. Så tæt kan det blive, siger Team Fjelsteds sportschef Morten Svendsen.

Slangerup værter og favoritter som vindere af grundserien

Slangerup SK og Region Varde Elitesport undgik semifinalen, da de to hold placerede sig som nummer 1 og 2 i grundserien, og derfor kørte sig direkte i Superfinalen, som grundseriens vinder Slangerup kørte sig til værtskabet for.

- Vi kunne ikke glæde os mere. En finale på hjemmebane, så det er vores publikum, som skal underholdes, det glæder vi os meget til, siger Slangerups holdleder Lars Munkedal, som sæsonen igennem har rådet over det stærkeste hold, og Slangerup er ubesejret på hjemmebane i denne sæson.

- De andre tre hold vil nok udpege os som favoritter på onsdag, men det gjorde de ikke inden sæsonen, hvor det var andre hold, som man pegede på. Men vi har gjort det godt, og de ting som skulle lykkes for os, for at vi kunne få succes, de er gået op i en højere enhed, siger Lars Munkedal, som dermed til dels vedgår sig en favoritværdighed.

- Men når det er sagt, så er vi ikke meget større favoritter end de andre, for det er tre gode hold, og det her med, at alt kan ske på dagen, det er virkelig sådan det er i holdspeedway, og specielt med fire så tætte hold, siger Slangerup-holdlederen og nævner i den forbindelse også en markant regelændring fra og med denne sæson. I modsætning til de foregående år, så tager grundseriens vinder nemlig ikke point med over til Superfinalen, hvor alle fire hold starter fra nul.

- Det gør det helt åbent, og det er godt. Jeg har selv været fortaler for den regelændring, og det holder jeg fast i, selvom den så rammer os selv i år. Men hjemmebanen på være fordel nok, og selvom vi ganske rigtigt har været svære at røre i Slangerup i år, så havde favoritværdigheden været en anden, hvis vi også havde haft point med over, siger Lars Munkedal, som stiller op i den vanlige opstilling, der har skabt så stor succes i denne sæson. Og det vil sige Mikkel Michelsen, Andreas Lyager, Michael Jepsen Jensen, Kenneth Kruse Hansen og Kenni Nissen.

Region Varde skal forsvare mesterskabet

Region Varde er forsvarende danske mestre, og holdet forventer hård kamp om mesterskabet onsdag aften, men peger på en enkelt ting, som vil afgøre det hele.

- Det hold, der er mest komplet og har fem mand til at score point, de vinder, siger Region Vardes holdleder Steven Andersen, som også kalder det en uhyre tæt match, som alle kan vinde.

- Slangerup er på hjemmebane og favoritter, og det er jeg glad for. Jeg tror, at reserverne kan spille en afgørende rolle, for de skal møde hinanden indbyrdes i tre matcher aftenen igennem, og deres point kan meget vel afgøre det danske mesterskab, siger Steven Andersen, som mener, at det kan blive så tæt, at et enkelt heat ud af de i alt 22 kan blive afgørende.

- Dem der vinder, har ikke en eneste udelukkelse eller en kører, som udgår af et heat, forudser Varde-holdlederen, som også kommer med fem danskere i form af Hans Andersen, Mikkel Bech Jensen, Mads Korneliussen, Mikkel B. Andersen og Mads Hansen.

Team Fjelsted går efter guldet

Team Fjelsted scorede 43 point i semifinalen fredag aften, selvom holdet tidligt sikrede sig finalepladsen, og så ud til at slække lidt på gassen til sidst. 43 point onsdag aften er formentlig rigeligt til et dansk mesterskab, og det går fynboerne efter.

- Vi skal dø med hjelmen på, hvis vi skal tabe, så vi kører over for at give alt og jagte mesterskabet, og jeg tror, at der er en god chance for det. Slangerup er ikke så stor favorit, trods hjemmebane, siger sportschef Morten Svendsen, som har Danmarks enlige Grand Prix-kører Peter Kildemand som kaptajn, og ellers kommer med Frederik Jakobsen, Andersen Thomsen og Patrick Hougaard, og så enten skadede Christian Thaysen eller Jason Jørgensen som femtemand.

- Peter Kildemand og jeg har prøvet at få sølv, så nu skal vi et skridt op, hvis vi kan, siger sportschefen.

Holsted Tigers har ændret på holdet

Holsted Tigers har ændret på to pladser i forhold til semifinalen i fredags, og det har sendt Rasmus Jensen og Martin Steen Hansen ud, og de er erstattet af Dawid Lampart og Sam Jensen, mens helten fra omkørslen fredag aften, Krzysztof Buczkowski fører holdet an sammen med Bjarne Pedersen, mens Jonas Jeppesen er 4’er i opstillingen mellem Lampart og Sam Jensen.

- Vi er vel outsidere, men vi har før drillet Slangerup derovre, og det kan vi gøre igen. Det bliver årets fight i dansk speedway, forudser Holsted-holdleder Thomas Baastrup.

Håber på styr på reglerne

Værterne Slangerup kunne i semifinalen iagttage al polemikken omkring regler og fortolkningen af dem, og det har fået Slangerups holdleder Lars Munkedal til at skrive rundt til sine kolleger og Speedwaykommisionen under Danmarks Motor Union, for at få klarhed over de regler, man kører med onsdag aften, eller måske specielt fortolkningen af dem.

- Jeg håber, at vi får styr på alle disse skrivebordsting inden onsdag, så vi får klarlagt fortolkningen af reglementet. Der er afsat et kvarter til det traditionelle holdledermøde, men det kan da godt være, at vi skal starte lidt før, siger Lars Munkedal med et smil, men også et ønske om, at al fokus onsdag aften bliver på speedway.

- Vi glæder os jo helt vildt til finalen, og håber på godt vejr, som det faktisk ser ud til, og så håber vi på mange tilskuere til denne Superfinale om det danske mesterskab, siger værternes holdleder.

Finalen køres onsdag den 20. september kl. 18.30 på Slangerup Speedway Center (sendes direkte på TV 2 SPORT)

Seneste 10 års danske mestre (alle kørt under nuværende ligaformat, som blev indført i 2007):

2007: Holsted

2008: Slangerup

2009: Holsted

2010: Slangerup

2011: Slangerup

2012: Esbjerg

2013: Esbjerg

2014: Holsted

2015: Munkebo

2016: Region Varde

Kontakt os
Luk messenger